Drie documentaires Teledoc Campus geselecteerd voor NFF Debuutcompetitie


Het Nederlands Film Festival heeft de geselecteerden van de NFF Debuutcompetitie bekendgemaakt die kans maken op de Filmprijs van de Stad Utrecht.

De prijs wordt uitgereikt aan de regisseur van het beste regiedebuut. Dit jaar zijn voor de competitie 21 producties geselecteerd uit de 63 inzendingen, waaronder drie documentaires van Teledoc Campus.
Meer informatie over de premières Teledoc Campus 2020 op Nederlands Film Festival.

De volgende drie documentaires van Teledoc Campus zijn geselectreerd voor de NFF Debuutcompetitie:

When You Hear the Divine Call

Filmmaker Festus Toll reist naar zijn moederland Kenia en onderzoekt op cinematografische wijze wat ‘thuis’ betekent voor drie familiegeneraties: zijn oom Michael, hemzelf en zijn pasgeboren neefje Genson.

regie Festus Toll
producent [boondocs]
omroep VPRO
Geselecteerd voor de NFF Debuurcompetitie
Meer informatie over When You Hear the Divine Call vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

De boontjes

De rauwe Rotterdamse Rodney laat in zijn koffiezaak ‘Heilige Boontjes’ de 23-jarige Mitchel  re-integreren en wil hem zo behoeden voor de fouten die hij zelf heeft begaan.

regie Anne van Helvoort
producent Copper Views
omroep BNNVARA
Geselecteerd voor de NFF Debuurcompetitie
Meer informatie over De boontjes vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

Dichterbij

Hilmano van Velzen, de ‘Dakloze Dichter’ en BN-er wil niets liever dan beroemd worden met zijn poëzie. Maar zijn verslaving en karakter staan hem daarbij in de weg.

regie Caroline Keman
producent Copper Views
omroep EO
Geselecteerd voor de NFF Debuurcompetitie
Meer informatie over Dichterbij vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

De onafhankelijke jury, bestaande uit Shamira Raphaëla, Arjan Brentjes en Lotte Tabbers, kiest uit het aanbod de nominaties en de uiteindelijke winnaar. Op 1 oktober kent de jury in Post Utrecht de Filmprijs van de Stad Utrecht toe. De prijs bestaat uit een beeld en een geldbedrag van € 7500,-. Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar overal in het land plaats, online en op locatie, van 25 september tot en met 3 oktober 2020.

NFF ondersteunt talent en doet dat onder meer met de NFF Debuut- en NFF Studentencompetitie. De meeste titels van de NFF Debuutcompetitie beleven hun première met cast & crew in de bioscoopzaal in Utrecht, waarna de online publiekspremière volgt op filmfestival.nl. Vanwege covid-19 is de NFF Studentencompetitie verplaatst naar december om alle filmmakers van morgen de tijd te geven hun films af te maken, in te zenden en te presenteren.

19 augustus 2020