Over Teledoc Campus


Over Teledoc Campus

In 2013 startte CoBO samen met de NPO en het Nederlands Filmfonds met Teledoc Campus: korte (25 minuten) documentaires, gemaakt door jonge regisseurs en producenten die hiermee gelegenheid wordt geboden ervaring op te doen. In 2015 heeft ook het Mediafonds (nu: NPO-fonds) zich bij dit project aangesloten.

Bij Teledoc Campus ligt de nadruk op de belevingswereld van Nederland 3. Wij willen teams van jonge regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen, waarna de sprong naar volwaardige, lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders – televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers nu de kans hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door Filmfonds, NPO-fonds, NPO/publieke omroepen en CoBO.

Filmplannen kunnen, na selectie door publieke omroepen, NPO-fonds en Filmfonds, een toekenning krijgen voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door publieke omroepen, NPO-fonds en Filmfonds voor mogelijke realisering.

De eerste lichting Teledoc Campus is in het voorjaar van 2015 uitgezonden, op een primetime slot.

Disclaimer

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de op deze website getoonde informatie.