Over Teledoc Campus


Over Teledoc Campus

In 2013 startte CoBO samen met de NPO en het Nederlands Filmfonds met Teledoc Campus: korte documentaires van 25 minuten, gemaakt door beginnende regisseurs en producenten die hiermee gelegenheid krijgen ervaring op te doen. In 2016 sloot ook het NPO-fonds zich bij dit project aan.

Wij willen teams van beginnende regisseurs én producenten de gelegenheid bieden ervaring op te doen. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter. Binnen dezelfde kaders – televisie en bioscoop – waarin zij later zullen opereren, krijgen die makers de kans via Teledoc Campus hun talenten te ontplooien. De films worden begeleid, ontwikkeld en gefinancierd door Filmfonds, NPO-fonds, NPO/publieke omroepen en CoBO.

Filmplannen kunnen, na selectie door publieke omroepen en Filmfonds, een toekenning krijgen voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats door publieke omroepen, NPO- Filmfonds voor mogelijke realisering.

De eerste lichting Teledoc Campus is in het voorjaar van 2015 uitgezonden, op een primetime slot.

Disclaimer

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de op deze website getoonde informatie.