Zondag 11 oktober start uitzendingen Teledoc Campus 2020 op NPO 3


Van deze zesde reeks zijn er twee gselecteerd voor een Gouden Kalf en drie voor de NFF Debuutcompetitie.

Zondag 11 oktober start de zesde reeks Teledoc Campus. Dit succesvolle project van CoBO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds biedt jonge regisseurs en producenten de kans ervaring op te doen met korte, filmische documentaires. De eerste vijf series kregen veel aandacht van pers en publiek en positieve kritieken. Uitzending op NPO 3.

 

Zondag 11 oktober: De Boontjes

Een dubbelportret van Rodney en Mitchel. De rauwe, Rotterdamse Rodney laat in zijn koffiezaak de 23-jarige Mitchel re-integreren. In direct contact met Mitchel lijkt Rodney in de spiegel te kijken en ziet hij een jongere versie van hemzelf. Zijn missie om Mitchel weer een plekje in de samenleving te geven is onlosmakelijk verbonden met zijn eigen jeugdwond.

Teledoc Campus - De boontjes

regie Anne van Helvoort
producent Copper Views
omroep BNNVARA
Geselecteerd voor de NFF Debuurcompetitie
Meer informatie over De boontjes vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 18 oktober: Dichterbij

De ‘Dakloze Dichter’ en BN-er, Hilmano van Velzen, wil niets liever dan beroemd worden met zijn poëzie. Maar zijn verslaving en karakter staan hem daarbij in de weg. In Dichterbij zien we Hilmano tijdens zijn zoektocht naar erkenning en zijn constante worsteling met drugs en zichzelf. Kunnen zijn gedichten hem de erkenning geven waar hij, na 37 jaar leven op straat, zo naar hunkert?

Teledoc Campus - Dichterbij

regie Caroline Keman
producent Copper Views
omroep EO
Geselecteerd voor de NFF Debuurcompetitie
Meer informatie over Dichterbij vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 25 oktober: Honds

Hondenfluisteraar Ron staat mensen bij die problemen hebben met hun honden. De honden vertikken te luisteren, vertonen angstig gedrag, of zijn agressief en bijten. Toch blijken het vaak niet de honden, maar de baasjes die getraind moeten worden. Door de onbegrensde liefde voor hun dier vergeten mensen hen grenzen aan te geven. De oplossing is dat baasjes leren om zich als hond te gedragen.

Teledoc Campus - Honds

regie Josefien van Kooten
producent Newton Film
omroep KRO-NCRV
Geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie
Meer informatie over HONDS vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 1 november: Personae

Personae observeert zes vrouwen vanaf het moment dat ze ‘s ochtends hun ogen openen tot het moment waarop ze klaar zijn om de buitenwereld te betreden. Bij hun dagelijkse ritueel in de slaapkamer ontvouwt zich een intieme metamorfose die even herkenbaar als verrassend is. Deze essayistische documentaire, een vrouwelijke blik op vrouw-zijn, nodigt het publiek uit om na te denken over (vrouwelijke) identiteit.

Teledoc Campus - Personae

regie Maartje Bakers
producent BIND
omroep BNNVARA
Geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie
Meer informatie over Personae vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 8 november: When You Hear the Divine Call

Na 25 jaar in Europa te hebben gewoond keert Michael Nyawade definitief terug naar zijn geliefde Kenia. Festus Toll reist zijn oom achterna en gaat met zijn camera op onderzoek: wat betekent het begrip ‘thuis’ voor zijn oom, zijn neefje Genson en hemzelf? Morele vraagstukken en de zoektocht naar identiteit komen via bestaand en nieuw beeldmateriaal samen in deze korte film over een Europees-Afrikaans kind.

Teledoc Campus - When You Hear the Divine Call

regie Festus Toll
producent [boondocs]
omroep VPRO
Geselecteerd voor de NFF Debuurcompetitie
Meer informatie over When You Hear the Divine Call vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 15 november: Centen van Knegsel

Al veertig jaar zamelen de grootouders van Marieke Widlak samen met de inwoners van Knegsel geld in voor de Indiase priester Christopher Bara om zijn arme leefgebied te verbeteren. Opa en oma zijn intussen op leeftijd en vragen Marieke het stokje over te nemen, maar ze twijfelt. Is deze vorm van ontwikkelingshulp nog wel van deze tijd?

Teledoc Campus - Centen van Knegsel

regie Marieke Widlak
producent Korrel Film
omroep BNNVARA
Meer informatie over Centen van Knegsel vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 22 november: Voorbij de zee

Emmen was een van de eerste geplande steden in Nederland, een thuis voor arbeiders in de textiel- en metaalindustrie. Een stad als sociaal experiment: ze moest de belichaming worden van een geëngageerde, gelukkige en verenigde samenleving. Maar de geplande idylle hield niet lang stand of heeft misschien zelfs nooit bestaan. Een poëtische, SF-achtige zoektocht naar een nooit gematerialiseerde utopie.

Teledoc Campus - Voorbij de zee

regie Anastasija Pirozenko
producent: ThankEve
omroep EO
Meer informatie over Voorbij de zee vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 29 november: Naya

In deze korte documentaire volgen we het leven van wolvin Naya, die met een GPS-halsband vanuit Oost-Duitsland naar België liep. Ze is de eerste wolf in België sinds honderd jaar en is plots wereldnieuws, maar dan neemt haar aanwezigheid een mysterieuze wending. In deze voyeuristische beeldcollage, wordt de relatie tussen de mens en het iconische, wilde dier op indringende wijze onderzocht.

Teledoc Campus - Naya

regie Sebastian Mulder
producent: Boondocs
omroep: EO
Meer informatie over Naya vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.

 

Zondag 6 december: Wat achterblijft

Kort na het overlijden van hun moeder staan drie zussen voor de taak hun ouderlijk huis leeg te halen. Door het opruimen worden ze opnieuw geconfronteerd met de dood van hun moeder en het onvermijdelijke afscheid van spullen die de herinnering aan hun verleden in leven houden. Het grillige, onderhuidse rouwproces weerspiegelt zich in de manier waarop het huis en de spullen ontmanteld worden.

Teledoc Campus - Wat achterblijft

regie Loes Janssen
producent Van Osch Films
omroep AVROTROS
Meer informatie over Wat achterblijft vind je in het Filmarchief van Teledoc Campus.